займы онлайн наличными микрозаймы онлайн наличными займы онлайн микрозаймы онлайн срочные займы онлайн наличными срочные микрозаймы онлайн наличными займ онлайн микрозайм онлайн займ онлайн наличными микрозайм онлайн наличными займы онлайн наличными микрозаймы онлайн наличными

Un an 2016 pozitiv pentru orașul Sebiș – Interviu cu primarul Feieș Gheorghe

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA-Acum, la început de an 2017, privind în urmă, cum ați descrie anul ce a trecut, 2016, din punct de vedere administrativ?
-A fost un an în care orașul Sebiș a progresat, un an pe parcursul căruia s-a continuat implementarea obiectivelor cuprinse în strategia de dezvoltare locala aprobată pentru perioada 2014-2020, strategie  care a fost elaborată ţinându-se cont de  opţiunile exprimate de către cetăţenii orașului și raportată la resursele bugetare anuale medii ale orașului.
Pe parcursul anului 2016, la fel ca în fiecare an de când am fost ales primar, am făcut tot ce mi-a stat  în putință pentru a remodela și pentru a îmbunătăți aspectul orașului, pentru a asigura cât mai bune condiții de urbanism cetă-țenilor noștri, prin inițierea unor noi proiecte care să aducă plus valoare și să asigure progres.
Am încercat să implementăm proiecte de investiții utile pentru dezvoltarea  orașului, ținând cont de necesitățile și prioritățile Sebișului și a localitățiilor Donceni, Prunișor și Sălăjeni aflate în aria noastră administrativă.
De asemenea, este important de precizat că toate investițiile derulate în cadrul programului administrativ de dezvoltare au avut la bază o prognoză realistă a resurselor financiare avute la dispoziţie prin bugetul local, dar şi prin atragerea de resurse financiare suplimentare, necesare punerii în practică a unor proiecte viabile și utile pentru asigurarea progresului Sebișului. Întregul act administrativ s-a desfăşurat prin cântărirea cu chibzuinţă a banilor avuţi la dispoziţie, fără a face excese la capitolul cheltuieli, realizându-se şi o prioritizare a investiţiilor, prin luarea în calcul a asigurării resurselor financiare pentru acoperirea necesităţilor tururor activităților avute în vedere, de la investiţiile în infrastructură, până la cele de susţinere a activităţilor culturale, sportive etc.
Cu alte cuvinte şi anul precedent, alături Consiliul Local și aparatul administrativ al Primăriei, s-a reușit continuarea programului de modernizare al orașului de aşa  manieră încât sa avem o evoluție  dinamică, cu perspective pentru viitor.
-Cum s-ar prezenta o scurtă dare de seamă a ceea ce s-a realizat pentru oraș în decursul anului 2016?
-Vă dați seama că nu pot expune în câteva rânduri tot ceea ce s-a întreprins din punct de vedere administrativ în decursul anului 2016.
Pot însă face o scurtă expunere a principalelor proiecte implementate în oraș, menționând că am avut structurat bugetul local de așa manieră încât să asigurăm sustenabilitate tuturor activităților și investițiilor derulate pe parcursul anului precedent. Ca un scurt bilanț al anului 2016 aș putea aminti:
- s-au executat lucrări de amenajare a parcului din jurul Casei de cultură, aceasta însemnând pavarea aleilor și a parcării, amenajarea spațiilor verzi și de joacă precum și darea în funcțiune a iluminatului ornamental
- s-au finalizat lucrările la Casa de cultură unde s-a amenajat atât sala de spectacole cu sistemul de sonorizare, iluminare profesională și scaune moderne și conforme cu normativele ISU, cât și noua bibliotecă orășenească
- s-au asfaltat noi străzi în oraș
- s-au derulat lucrările de construcție a noului pod de peste valea Dezna
- s-au refăcut acope-rișurile școlii și spitalului din Prăjești, grav afectate de furtunile din această vară
- anul trecut, printr-o implicare totală, s-a reușit acreditarea spitalului orășenesc, în urma căreia spitalul poate să-și desfășoare activitatea și astăzi
- asigurarea întreținerii spațiilor verzi și a curățeniei orașului s-a înscris în calendarul acțiunilor întreprinse în oraș, după cum s-au depus eforturi și pentru întreținerea drumurilor orașului
- au  fost sprijinite activită-țile culturale și sportive, în acest sens fiind organizate multiple activități cultural-folclorice
-susținerea activităților liceului a constituit de asemenea, o prioritate și anul trecut

Cele expuse anterior sunt câteva din proiectele implementate anul trecut, pe tot parcursul anului 2016, la fel ca în toți anii de când am fost ales primar, actul administrativ fiind îndreptat spre cerințele cetățenilor, existând o transparență totală în tot ceea ce s-a întreprins din punct de vedere administrativ, astfel încât să se cunoască de către cetățeni toate proiectele noastre, cu toate cheltuielile aferente, principiul de bază fiind acela că orice proiect implementat în oraș are la bază sumele de bani colectate prin impozite și taxe locale, sume pe care cu greu și le plătește fiecare și de aceea, este normal și firesc ca cetățenii noștri să cunoască pe ce s-au cheltuit banii lor, în ce scop și cu ce folos.
Politica de bază a administrării orașului a fost una deschisă, fără ascunzișuri, fără lucrări nelalocul lor, fără investiții de prisos, totul printr-o gestionare chibzuită a banului public, țelul fiind acela de a mai face cîțiva pași spre modernizarea  orașului nostru.
-Se vede că anul trecut orașul a progresat. Sunteți mulțumit de evoluția orașului din 2016 ?
-Ca și primar, dar și ca cetățean, vă mărturisesc că mereu vreau mai mult, dorind să văd întreaga oraș cât mai repede pusă la punct în totalitate, așa cum de altfel sunt convins că-și doresc toți concetățenii mei. Pentru acest deziderat muncesc, și an de an, în limita resurselor financiare disponibile, mai punem o cărămidă la amenajarea unei oraș cât mai frumos și plăcut tuturor.
Anul trecut am făcut, întradevăr,  noi pași importanți în această direcție, dar mai sunt încă multe de făcut pentru a ajunge la acel nivel de dezvoltare pe care ni-l dorim toți cei care locuim aici. Exemplu este în acest sens dorința noastră de a începe asfaltarea străzilor, însă nu am primit încă undă verde de la Ministerul Dezvoltării pentru asigurarea finanțării proiectului de asfaltare străzi în oraș, proiect realizat și depus de noi la Minister. Sper însă să vedem aprobată finanțarea proiectului anul acesat.
Suntem pe un drum bun, avem un oraș care a progresat, ceea ce-mi doresc și pe mai departe. Faptul că putem asigura un progres gradual al orașului, se datorează limitelor sumelor bugetare pe care le avem la dispoziție, lucru care face să înaintăm doar în funcție de resursele de care dispunem ca și administrație locală, resurse din care trebuie să acoperim nu doar zona de investiții directe în modernizare, ci și zonele aferente învățământului, culturii, sportului, aparatului administrativ, întocmirii de proiecte și studii etc.
Lucrul cel mai important ca și comunitate este să vedem o evoluție pozitivă de la an la an, ceea ce s-a întâmplat și pe parcursul anului 2016, reușindu-se continuarea strategiei de dezvoltare al orașului, prin acoperirea atât a cheltuielilor administrative și de funcționare al orașului, cât și identificarea  resurselor pentru proiecte necesare progresului orașului.
Principiul după care ne-am ghidat ca și administrație locală a fost  cel al corectitudinii, depunând toate eforturile pentru progresul Sebișului, având o deschidere clară oricărei solicitări a sebișenilor, căutând ca în limita reglementărilor legale să încercem să rezolvăm fiecare doleanță a cetățenilor.
De asemenea, subliniez că niciodată politica nu a fost confundată cu administrația și prin tot cea ce am făcut, am căutat să mențin un climat de liniște și pace în oraș, conlucrând cu toți factorii locali pentru progresul comunității noastre locale.
Toate realizările anului trecut la care am făcut referire s-au pus în practică prin implicare și efort, fiind rodul muncii în echipă, ele neputând fi puse în practică dacă nu aveam lângă mine un Consiliu Local ce m-a sprijinit în toate demersurile mele și un aparat administrativ al Primăriei format din oameni deosebiți, cărora le mulțumesc atît pentru munca pe care au depus-o pe tot parcursul anului trecut cât și pentru faptul că mi-au fost aproape și au muncit cot la cot cu mine pentru a putea implementa aceste proiecte.Totodată, doresc să mențiuonez și buna colaborare pe care am avut-o cu  celelalte autorități din comună.
-Un gând pentru sebișeni la început de 2017?
-În primul rând mulțumesc tuturor cetățenilor din Sebiș, Donceni, Prunișor și Sălăjeni, fiindcă i-am simțit alături mereu și împreună cu care doresc să continuăm administarea orașului cât mai bine și cu rezultate pentru comunitatea noastră locală.
Sigur, mai sunt încă multe de făcut, mergem însă înainte, trecând peste toate greutățile, spre binele orașului Sebiș.
Vă doresc tot binele din lume și un an prosper în care fiecare să-și îndeplinească propriile năzuințe.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.