займы онлайн наличными микрозаймы онлайн наличными займы онлайн микрозаймы онлайн срочные займы онлайн наличными срочные микрозаймы онлайн наличными займ онлайн микрозайм онлайн займ онлайн наличными микрозайм онлайн наличными займы онлайн наличными микрозаймы онлайн наличными

FESTIVALUL MINORITĂȚILOR

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERADuminică 7 octombrie orașul a răsunat de sunetul cântecului popular și s-a umplut de culoarea costumelor populare ale formațiilor participante la acest festival, organizat de primarul Feieș în Sebiș. După cum primarul nostru spunea: „Acest festival este o manifestare a prieteniei și toleranței, în care indiferent de etnii, toți trebuie să ne simțim prieteni, să ne respectăm unul pe celălalt, căci doar prin bună înțelegere se poate realiza progresul. Este motivul pentru care am dorit ca la Sebiș să se organizeze un astfel de festival, al minorităților, în care să vedem tradiții și obiceiuri diverse, toate însă având o istorie în spate, un popor, o etnie. Să ne bucurăm așadar de diversitatea culturală a fiecăruia.”
Într-o astfel de atmosferă am avut parte la Sebiș de prezentarea unor cântece și dansuri populare de excepție, printre invitați numărându-se și ansambluri din Ungaria. Iată câțiva dintre cei care au urcat pe scenă cu această ocazie: Ansamblul „Buzavirag”, Ansamblul „Kuct Kolo”, Ansamblul „Junii Crișului”, Orchestra „Rapsodia” condusă de maestrul Vasile Rus, interpreții Radu Vand, Voichița Suba, Dana Man, Cristian Pomohaci. Toți aceștia au susținut un spectacol folcloric care a impresionat întreaga asistență. Festivalul s-a desfășurat conform tradiției orașului nostru în Piața Tineretului, unde a fost amplasată scena destinată spectacolului folcloric.
Un moment aparte l-a constituit prezentarea costumelor populare, când ansamblurile populare invitate, împreună cu primarul Feieș au făcut un tur al pieței, toți spectatorii putând astfel admira fumusețea portului popular a celor care au venit să susțină spectacolul artistic. Este important de precizat că întreg festivalul s-a realizat în baza programului „Sebiș – Cetate Culturală” a județului, fapt pentru care costurile au fost acoperite de către Centrul Cultural Județean Arad.
Așadar, am avut în oraș încă o manifestare culturală de amploare, de această dată tematica fiind folclorul, însă ca de obicei au fost pregătite și jocuri pentru copii, iar cei mari au avut la dispoziție terase unde au putut servi un grătar, un mic sau o bere, după gustul fiecăruia.
Încheiem această scurtă prezentare a evenimentului spunând doar atât: orașul Sebiș a găzduit din nou unul din cele mai importante festivaluri din județ!

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply