Clubul Copiilor din Sebiș prezent la Festivalul Dovleacului

DSC_7907 [800x600]An de an, Clubul Copiilor din orașul nostru organizează o serie de activități extracuriculare specifice, activități menite a dezvolta creativitatea și aptitudinile elevilor înscriși în club.
Unul dintre aceste evenimente este reprezentat și de participarea  anuală a Clubului la Festivalul Dovleacului de la Ineu, fesival care reprezintă practic un concurs interjudețean de sculptat și picatat dovleci, în același timp însă fiind puse în scenă și o multitudine de spectacole artistice, fiecare cu tematica proprie. Read more »

ÎN ATENȚIA CONTRIBUABILILOR RESTANȚIERI LA PLATA TAXELOR ȘI IMPOZITELOR LOCALE!

ÎN ATENȚIA CONTRIBUABILILOR RESTANȚIERI
LA PLATA TAXELOR ȘI IMPOZITELOR LOCALE!
În cazul în care aveți restanțe la plata taxelor și impozitelor locale, vă rugăm să vă prezentați la Biroul Financiar – Contabil, Impozite și Taxe din cadrul primăriei Orașului Sebiș în vederea achitării lor până la sfârșitul anului, deoarece în caz contrar vor fi aplicate penalități și majorări la sumele pe care le aveți deja de plătit și vor fi demarate procedurile de executare silită.
Aceasta este circulara legală pe care am primit-o
și suntem obligați să o punem în aplicare.
Primăria Orașului Sebiș

Grupul de Acțiune Locală – GAL ”Valea Superioară a Crișului Alb” – ARAD APEL DE SELECTIE

Grupul de Acțiune Locală – GAL ”Valea Superioară a Crișului Alb” – ARAD
APEL DE SELECTIE

Data publicării: 17.10.2014
Numărul de referinţă al sesiunii cererii de proiecte: sesiunea nr.4/2014
Grupul de Acţiune Locală – GAL Valea Superioară a Crişului Alb – ARAD anunţă sesiunea de depunere a cererilor incepand cu data de 20 octombrie până la data de 18 noiembrie 2014 pentru sub- măsurile: 411.112 – „Instalarea tinerilor fermieri”, 411.121 -”Modernizarea exploatatiilor agricole”.
Fondurile disponibile pentru Măsura 411.112 – „Instalarea tinerilor fermieri” sunt de 416.000 euro. Fondurile disponibile pentru Măsura 411.121 – „Modernizarea exploatatiilor agricole” sunt de 6.537 euro. Read more »

Lansare de carte și expoziție de pictură, un eveniment cultural frumos organizat la Sebiș

PICT2916 [800x600]În data de 08 noiembrie într-o seară de toamnă la Restaurant Hotel Sebiș în cadrul unui eveniment cultural caritabil, moderat de Andreea Drgomir, arta de a picta și cea de a compune versuri ne-au făcut să trăim într-un univers plin de culoare și sensibilitate.
Evenimentul a fost făcut în colaborare cu „fundația SanLife”, evenimentceni s-a prezentatprinmoto-ul “Suntem arta naturii și dăruim prin artă”. Fundația „SanLife” are un scop bine definit, de a informa elevii din județul Arad despre prevenirea și combaterea bolilor infecțioase și își dorește implementarea testării HIV în colaborare cu Spitalul Clinic Laser System din Arad. Președintele sucursalei din Arad este domnul Camil Katona.
Doamna Rus Lenuța chiar dacă de meserie este asistentă printr-un talent clar și vizibil, ne-a încântat privirea și sufletul cu un vernisaj de tablouri, având o tematică florală. Read more »

Termoconstruct și Gema, locul I pe județ în topul firmelor arădene!

Image_557Sebișul a avut în acest an două societăți comerciale premiate în cadrul festivităților organizate de Camera de Comerț și Industrie Arad, denumită „Topul Firmelor Arădene.” Cele două societăți din Sebiș care au fost premiate, sunt: SC Termoconstruct SA, manageriată de domnul dr. ec. Claudiu Feieș și SC Gema SRL, societate comercială aparținând domnului Țucudean Marius.
Cele două societăți de marcă a orașului nostru au fost desemnate pentru premiere în baza rezultatelor economice și financiare deosebite, obținute anul precedent, rezultate pentru care au obținut locul I în topul firmelor arădene! Read more »

Național Sebiș, rămâne neînvinsă!

PICT1881 [800x600]Echipa noastră alb-albastră a continuat evoluțiile pozitive, rămânând neînvinsă și în ultimele partide jucate, spre disperarea adversarilor și bucuria noastră.
Rămînem astfel lideri în serie, asta în condițiile în care meciurile cele mai grele din acest tur au trecut pentru echipa noastră, ceea ce înseamnă mult în ecuația viitoare a clasamentului!
Deocamdată ne putem bucura și zâmbi de acolo din fruntea clasamentului, căci echipa noastră a arătat că are ambiție,  are valoare, iar poziția fruntașă pe care o ocupă în momentul de față ne permite să privim relaxați apropierea pauzei competiționale. Read more »

Balul Pensionarilor, un eveniment frumos petrecut la Sebiș!

PICT1974 [800x600]Un eveniment deosebit organizat în orașul nostru a fost reprezentat de Balul Pensionarilor, care a avut loc cu ocazia Zilei Internaționale a persoanelor vârstnice.
Balul s-a desfășurat la Pensiunea Onix, unde sala a devenit neâncăpătoare pentru toți cei care au participat la această frumoasă manifestare dedicată persoanelor vârstei a treia din oraș, persoane care au arătat încă odată că reprezintă o comunitate unită, frumoasă, care știe să se bucure de fiecare moment plăcut al vieții. Read more »

Balul Bobocilor la Liceul din Sebiș

qqqqqq [800x600]Ca în fiecare an, Balul Bobocilor constituie un eveniment de mare atracție în oraș, fiind privit ca un concurs important, nu doar de către elevi, ci și de o mulțime de spectatori care vin să se bucure la această manifestare a liceului.
Organizat ca în fiecare an, la disoteca din Sebiș, ediția din acest an a  Balului Bobocilor a adus pe scenă opt concurente, fiecare, alături de partenerul său, încercând să câștige simpatia juriului pentru a deveni MISS BOBOC 2014.

Probele concursului au fost gândite de organizatori de așa manieră încât să testeze o serie de aptitudini ale concurenților, de la cele de cunoștințe generale, până la cele de dans sau cântec. Read more »

Colțul de religie – Sfântul Apostol Andrei

Sfantul Apostol Andrei este sarbatorit pe data de 30 noiembrie. S-a nascut in Betsaida Galileia, localitate situata pe tarmul Lacului Ghenizaret, in nordul Tarii Sfinte. Din Sfanta Scriptura aflam ca era fratele lui Simon Petru. Amandoi au fost pescari, alaturi de tatal lor. Avand in vedere ca Andrei era evreu, nu stim cu certitudine daca numele Andrei era numele sau real (acesta fiind de origine greceasca). Potrivit cercetatorilor, numele Andrei era destul de prezent printre evrei, inca din perioada sec. II-III d.Hr.
Pentru romani, numele apostolului Andrei este legat de lupi. Se sustine ca acest nume -  Apostolul Lupilor – deriva din vechea denumire a dacilor, daoi, (lupi), dar si de la simbolul lor – lupul. Read more »

Părintele Cătălin Rus, noul preot paroh al Bisericii Ortodoxe de pe Satu Nou

PICT2490 [800x600]Cel mai important eveniment desfășurat recent la Biserica Ortodoxă de pe Satu  Nou, a fost fără doar și poate numirea ca preot paroh a Părintelui Rus Cătălin.
Această numire vine ca urmare a pensionării părintelui Mihai, fostul preot paroh, care a slujit atâta vreme cu cinste la această frumoasă și reprezentativă biserică din Sebiș.

Numirea în poziția de preot paroh la Biserică a părintelui Rus Cătălin, vine ca urmare a pregătirii deosebite a părintelui, ca urmare a anilor în care a slujit la Biserica Ortodoxă din Prăjești și Donceni și unde a dovedit că are har pentru preoție, a dovedit că este dedicat acestei sfinte misiuni, cea de preot! Read more »