Proiecte ale Liceului Sebiș! Play energy 2013

CRS_5583 [800x600]Play Energy este un proiect internaţional dezvoltat de Enel în 10 ţări (România, Slovacia, Italia, Rusia, SUA, Panama,Brazilia, Costa Rica, Chile şi Guatemala). Tema din anul 2013 a fost , „Pătrunde în inima energiei”, a ajuns în peste 800 de şcoli din România, respectiv la 40.000 de copii din ţară. Simultan competiţiei regionale s-a desfăşurat şi etapa regională în zonele Dobrogea şi Muntenia si Banat. Read more »

PROIECTUL ECO-ŞCOALA LA LICEUL TEORETIC SEBIŞ!

Untitled-1 [800x600]Proiectul internaţional”ECO-ŞCOALA” a debutat ca program pilot in 1994 cu sprijinul Comisiei Europene şi sub coordonarea Fundaţiei de Educaţie pentru Mediul Înconjurător(FOUNDATION FOR ENVIROMENTAL EDUCATION-FEE).Această fundaţie reuneşte organizaţii neguvernamentale ce acţionează în domeniul educaţiei pentru o dezvoltare durabilă pornind de la necesitatea implicării tinerilor în probleme de mediu. Read more »

Baza sportivă, tot mai modernă!

 

Fără doar şi poate baza sportivă construită de la zero la Sebiş este cea mai modernă din judeţ şi nu numai! Dotată cu sală de mese, salon de recuperare, lojă oficială, dormitoare pentru jucători, spălătorie, vestiare pentru arbitri, gazde şi oaspeţi, birouri pentru aparatul administrativ, baza sportivă a oraşului este una de excepţie, pentru acest lucru fiind invidiaţi de toţi cei care ne-au călcat pragul în cadrul competiţiilor sportive. Recent au fost montate şi toate scaunele de la prima tribună, scaune achiziţionate din Spania, în culorile alb-albastru, culori reprezentative pentru Sebiş. De asemenea au fost amenajate inclusiv băncile de rezerve precum şi cele ale observatorilor, toate acestea aducând un plus util şi estetic bazei sportive. Pentru prima dată a fost deschis şi tunelul culisat de acces prin care pe viitor, echipele vor ieşi de la vestiare în teren. Toate acestea, precum şi noul sistem de sonorizare, tabela electronică, dar şi viitoarea instalaţie de nocturnă şi viitoarea tribună II certifică, în faţa tuturor un adevăr ştiut de noi toţi: la Sebiş nu se fac lucrări de mântuială! Fiecare investiţie este una completă, de calitate, o investiţie pentru viitor! În acest sens primarul Feieş ne-a declarat: „Toate obiectivele pe care mi le-am propus a le realiza pentru Sebiş au fost de anvergură. Ele s-au concretizat în edificii care să reziste peste ani, de care să beneficieze generaţiile viitoare. De fiecare dată, mi-am propus ca orice obiectiv pe care îl realizăm să fie finalizat complet, în cele mai mici detalii, de aşa manieră încât odată terminat să numai fie nevoie de investiţii ulterioare. Suntem prea săraci să facem lucrurile de mântuială!”

Modernizarea neîncetată a orașului! Spitalele din Sebiş şi Prăjeşti în continuă modernizare!

Continuă lucrările de modernizare a celor două spitale din oraş! Se lucrează la foc continuu pentru reamenajarea spaţiilor Spitalului Orăşenesc, în momentul de faţă fiind angajate în lucrările de modernizare peste zece societăţi comerciale, care au deschise lucrări de renovare la toate etajele spitalului. Se renovează din temelii saloanele, secţiile, holurile spitalului. Inclusiv curtea a fost complet pavată şi se are în vedere amenajarea tuturor grupurilor sanitare din unitatea medicală.
Şi la spitalul din Prăjeşti investiţiile de renovare merg  în linie dreaptă. S-au montat geamuri şi uşi din termopan, s-a amenajat curtea şi trotuarele prin lucrări de pavare şi se continuă modernizarea interiorului spitalului.

ÎN ATENȚIA FERMIERILOR

Apia-sigla-01Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, în perioada 3 martie -27 martie 2014, au fost depuse, în cadrul Campaniei de primire a cererilor de plată pe suprafaţă, un număr de 306.244 cereri de plată, pentru o suprafaţă de 1,4 milioane hectare.
Reamintim că APIA a lansat la data de 3 martie 2014 Campania de primire a cererilor de plată pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă pentru anul în curs. Read more »

Colțul de religie: semnificația „Floriilor”

duminica_floriilorDuminica Floriilor este primul praznic imparatesc, cu data schimbatoare, din cursul anului bisericesc. Floriile este sarbatoarea care ne aminteste intrarea triumfala a Domnului in Ierusalim, inainte de Patimi.
Primele mentiuni despre aceasta sarbatoare provin din sec. IV: Sf. Epifanie, ii atribuie doua predici, iar pelerina apuseana Egeria (sau Etheria), descrie modul cum se sarbatorea aceasta duminica la Ierusalim spre sfarsitul secolului IV.
In vechime, Duminica Floriilor era numita si Duminica aspirantilor sau a candidatilor la botez, pentru ca in aceasta zi catehumenii mergeau cu totii, cu mare solemnitate, la episcop, spre a-i cere sa fie admisi la botez, iar acesta le dadea sa invete Simbolul credin­tei. Se mai numea si Duminica gratierilor, pentru ca, in cinstea ei impa­ratii acordau gratieri. Dupa un obicei stravechi, mentionat chiar in sec. IV de catre pelerina Egeria si generalizat in toata Biserica crestina, se aduc in biserici ramuri de salcie, care sunt binecuvantate si impartite cre­dinciosilor, in amintirea ramurilor de finic si de maslin, cu care multi­mile au intampinat pe Domnul la intrarea Sa triumfala in Ierusalim si pe care noi le purtam in maini ca semn al biruintei impotriva mortii. Read more »

Succes fără precedent al primarului Feieş!

rares-bogdan-600x480+feiesParticiparea primarului nostru la emisiunea moderatorului Rareş Bogdan, la postul de televiziune Realitatea Tv a avut un succes răsunător în toată ţara!  Dintre toţi ceilalţi primari invitaţi, singurul care a avut curajul şi tăria să spună adevărul şi să exprime puncte de vedere concrete cu privire la îmbunătăţirea actului administrativ şi legislativ al României a fost primarul nostru! Read more »

Naţional Sebiş, la Biserica Ortodoxă!

DSCN2145 [800x600]La frumoasa iniţiativă a primarului Feieş, întreg lotul echipei de fotbal reprezentativă a oraşului, a luat parte la slujba de liturghie a Bisericii Ortodoxe din Centru, un gest plin de frumuseţe creştinească.

Astfel primarul Feieş a dorit, ca orice bun creştin, să aducă cu el la liturghie şi jucătorii echipei fiindcă, fără o trăire sufletească puternică într-o comuniune totală cu Dumnezeu nimic nu este posibil în viaţă. Un gest frumos, o iniţiativă lăudabilă!

Read more »

Spectacol total pe arena sportivă din Sebiş!

PICT3881 [800x600]Începerea returului a readus în oraş discuţiile despre fotbal, clasament, opţiuni, dar mai ales dorinţa de a promova în eşalonul secund. Când vorbim despre fotbal vorbim de culorile alb-albastru, vorbim de frumuseţea sportului rege, vorbim cu patimă şi dorinţă de victorie.Toate aceste discuţii, păreri şi controverse s-au auzit cel mai tare la partida de acasă, cu Cugirul, când tribuna stadionului a devenit „mică” pentru afluenţa de public venit la meci. Din Sebiş, dar nu numai, toată suflarea din zona văii superioare a Crişului Alb s-a mutat parcă la noi în oraş. Read more »

Ziua Femeii, sărbătorită la Sebiş!

DSCN1787 [800x600]Ziua de 8 Martie a fost sărbătorită la noi în oraş aşa cum se cuvine, reprezentantele sexului frumos fiind adevărate regine ale acestei zile. Peste tot am văzut doar doamne şi domnişoare cu buchete de flori în mână, ceea ce înseamnă că au ştiut să fie apreciate de către persoanele dragi lor.

Şi la nivel administrativ s-a întreprins o acţiune prin care această zi de sărbătoare să fie una de mare cinstire pentru toate femeile din oraş. Read more »