Sebiș Enduro Challenge! O nouă ediție de succes!

PICT1200 [800x600]Am avut la Sebiș o nouă ediție a deja consacratului eveniment sportiv „Sebiș Enduro Challenge”.Un eveniment special, destinat pasionaților de motoare, un eveniment unic în județul Arad, care a  fost posibil datorită promotorului Cătălin Mocuța, în colaborare cu primarul Gheorghe Feieș, respectiv Consiliul Local Sebiș.
Competiția sportivă face deja parte din salba de evenimete desfășurate la Sebiș, fiind parte integrantă din strategia de promovare a orașului. Sebișul este singurul oraș din judeșul Arad care găzduiește o competiție de asemenea amploare, singurul oraș unde poate fi văzut acest sport atât de frumos, dar și periculos. Read more »

Grupul de Acțiune Locală – GAL Valea Superioară a Crișului Alb – ARAD/ APEL DE SELECTIE

Grupul de Acțiune Locală – GAL ”Valea Superioară a Crișului Alb” – ARAD
APEL DE SELECTIE

Data publicării: 15.09.2014
Numărul de referință al sesiunii cererii de proiecte: sesiunea nr.2/2014
Grupul de Acțiune Locală – GAL Valea Superioară a Crișului Alb – ARAD anunță sesiunea de depunere a cererilor începând cu data de 16 SEPTEMBRIE până la data de 16 OCTOMBRIE 2014 pentru  măsura 421 – Implementarea proiectelor de cooperare. Read more »

ÎN ATENȚIA CETĂȚENILOR

Familiile şi persoanele singure care au în proprietate cel puţin unul dintre bunurile cuprinse în această listă nu beneficiază de ajutor pentru încălzirea locuinţei:
• Bunuri imobile:
-clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu sau alte immobile aflate în proprietate, cu excepţia locuinţei de domiciliu.
• Bunuri mobile: Read more »

Primăria vă informează

Vă informăm că instituțiile școlare ale orașului au fost pregătite pentru sezonul rece, astfel încât nu sunt probleme pentru asigurarea condițiilor optime de încălzire a sălilor de clase.
O altă problemă pe care o aducem în atenție este cea privind curățenia de toamnă. La nivel administrativ avem în vedere o serie de lucrări de curățenie specifice sezonului, dar atragem atenția cetățenilor că fiecare trebuie să-și curețe de frunze sau crengi uscate șanțurile și perimetrele din fața caselor. Trebuie realizate acțiuni specifice de decolmatare ale șanțurilor din fața caselor, acțiuni caracteristice sezonului, astfel încât să fie preîntâmpinate posibilele inundații datorate ploilor.
Primăria  Orașului Sebiș

ANUNȚ ANGAJARE!

“Societate comercială angajează pentru fabrica de prelucrare primară a lemnului: stivuitorist, fasonator mecanic (drujbist), gaterist, fasonator cherestea (multilamă, pendul), cu experiență în prelucrarea primară a lemnului și operator date/secretariat.
Detalii la numărul: 0771072851 sau 0748038838.”

Colțul de religie/ Sărbătorile lunii octombrie

Luna Octombrie sau Brumărel, cum este numită in popor, este luna marilor pelerinaje la noi in tară.
La 14 octombrie, Biserica Ortodoxă face pomenirea Cuvioasei Maicii Paraschiva, ale cărei sfinte moaşte se odihnesc la Iaşi în Catedrala Mitropolitană.
Viaţa ei deosebită, plină I de curăţenie şi evlavie, străbate veacurile creştine, strălucind ca un far I luminos la lumina căruia credincioşii pot petrece în dragoste desăvârşită faţă de Dumnezeu. Cuvioasa Paraschiva s-a născut în pământul Traciei, la sud de Dunăre, în localitatea Epivat. Read more »

În atenția cetățenilor!

Biroul de Taxe și Impozite al Primăriei vă informează că intrăm trimestrul IV. bugetar al acestui an, ultimul trimestru în care se pot plăti taxele și impozitele locale aferente acestui an. Vă aducem la cunoștință că penalitățile pentru întârzieri se cumulează zi de zi, conform legilor în vigoare, ceea ce înseamnă că orice întârziere la plata taxelor și impozitelor locale generează creșteri ale datoriilor.
Recomandăm restanțierilor să vină să-și plătească datoriile restante, evitând penalitățile de întârziere, precum și începerea executărilor silite împotriva lor. Sunt situații neplăcute pe care însă conform prevederilor legale suntem obligați să le punem în aplicare.
Primăria  Orașului Sebiș

Momente din istoria Prunișorului! Spicuiri din monografia scrisă de înv. Vasile Brăiloiu

Portul bărbaţilor
Până în anii din urmă, locuitorii din Prunişor îşi păstraseră portul naţional specific acestor locuri. Bărbaţii purtau cămaşă şi izmene largi în timpul verii. Cămaşa lucrată din pânză de bumbac sau de cânepă era scurtă, depăşind cu 10-15 cm cingătoarea. Pânza era ţesută de gospodină. Gulerul, umerarii (spetezele), puntea (de-a lungul pieptului) şi pomnarii (manşetele) erau cusute cu mătase albă. La poală, în loc de tiv, se făceau colțișori cusuţi tot cu mătase. Bătrânii aveau cămeşile cusute cu ață colorată (negru, sur). Purtau izmene largi, făcute din doi lați de pânză la un picior, încheiate cu „sălbănaş”, iar în partea de jos aveau „ciur” și ciucuri, în loc de tiv. Izmenele erau mai scurte, depăşind genunchiul cu 20-25 cm. Pe cap purtau pălării de păr sau de paie. In zilele de sărbătoare se încălţau cu cizme cu tureac scurt şi tare. în timpul săptămânii purtau şclafi (papuci) sau bocanci, ori umblau desculţi. Bătrânii se încălţau cu opinci de piele legate cu curele. După război purtau opinci de cauciuc (guma). Read more »

Elevii Școlii din Prunișor

DSC_5634 [800x600]Elevii Școlii din Prunișor și meseriile pe care ar dori să le urmeze în viitor:
Filip Paula- asistentă, Moisa Daria- cântăreață, Pata Cristian- vânător, Pata Marius, Taran Mario- jandarm, Covaci Silviu- polițist, Dorot Emanuel – nu știu, Aron Alexandra- polițistă, Mercea Flavia- asistentă, Toma Rebeca, Vați Cristian- șofer tir, Crișan Robert- nu știu, Hărdăuț Nadina- actricță și dansatoare, Isac Florin- polițist, Moisa Claudiu- polițist, Sandu Bianca, Stoian Andreea- cântăreață, Vați Raul- tafist

Elevii Clasei Pregătitoare B din Sebiș

DSC_5633Suntem un grup de copii inimoşi – băieţei şi fetiţe- plini de energie şi de dorinţa de a învăţa cât mai multe lucruri noi, utile şi interesante.
Cântăm, povestim, desenăm, modelăm, numărăm, decupăm, desfăşurăm activităţi practice- toate prin intermediul jocului fapt ce constitue un minunat prilej de a interacţiona unii cu alţii, a ne dezvolta relaţiile de prietenie dar şi sistemul de cunoştinţe şi deprinderi necesare pentru însuşirea competenţelor prevăzute de programa şcolară a clasei pregătitoare. Read more »