Festivalul de muzică, din nou succes răsunător!

PICT1037 [800x600]Festivalul de muzică, ediția a XV-a rămâne cel mai mare festival de gen din județ, menținându-și grandoarea după cincisprezece ani de existență. Un adevărat brand al Sebișului, festivalul reușește să aducă de fiecare dată în oraș iubitori de muzică din întreaga țară.

Din nou festivalul de muzică a reușit să capteze atenția tuturor asupra Sebișului. Ediția din acest an s-a înscris pe aceeași linie de organizare cu care am fost onbișnuiți an de an, adică un festival unic în județ, care în cele trei zile de organizare reușește să aducă pe scenă nume mari ale muzicii românești, atât populare cât și ușoare. Read more »

Colțul de RELIGIE Sfinții Apostoli Petru și Pavel

29-petrupavel2Apostolii Petru şi Pavel sunt sărbătoriţi sâmbătă, pe 29 iunie, zi denumită popular Sânpetru, ce marchează mijlocul verii agrare şi sfârşitul celei de-a doua perioade importante de post dintre cele patru de peste an.
Sfântul Luca împarte cartea „Faptele Apostolilor” în funcţie de personalităţile şi de contribuţia marilor apostoli Petru şi Pavel, cei doi stâlpi ai Bisericii creştine, care au propovăduit, prin lucrarea lor misionară, învăţătura lui Hristos în lume.
Sfântul Apostol Petru a propovăduit Evanghelia în Ierusalim, în Iudeea şi în Antiohia, unde membrii bisericii s-au numit pentru prima dată creştini, iar apoi în Pont, Galatia, Capadocia, Asia Mică şi Bitinia. Conform tradiţiei, Petru a ajuns la Roma, unde a format biserica de acolo. Sfântul Apostol Petru a sfârşit muceniceşte în capitala Imperiului Roman, fiind răstignit cu capul în jos în timpul împăratului Nero, la 29 iunie, anul 67. Pe locul unde a fost răstignit Sfântul Petru se află astăzi Bazilica San Pietro din Vatican. Read more »

ANUNŢ

ANUNŢ
Persoanele care deţin acte de identitate cu termenul de valabilitate expirat, acte de identitate deteriorate sau care nu deţin acte de identitate, sunt rugate să se prezinte la Serviciul  Public de Evidenţă a Persoanelor Sebiş, aflat în incinta Primăriei Oraşului Sebiş, pentru punerea în legalitate.
S.P.C.L.E.P. SEBIŞ

Un centru civic pe gustul tuturor

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAFără doar și poate, Sebișul are cel mai frumos Centru Civic din orașele județului.

O zonă centrală de excepție, despre care considerăm că vorbele sunt de prisos, imaginile fiind relevante.

Un centru care dă unicitate orașului! Read more »

Noi investiții private finalizate!

PICT6249 [800x600]„Sprijinim orice investiție privată, deoarece doar prin asemenea investiții se poate asigura o dezvoltare durabilă și viabilă a Sebișului” – a declarat primarul Feieș, felicitând investitorii celui mai recent proiect imobiliar finalizat din oraș. Este vorba de clădirea de blocuri din cartierul Satu Nou, clădire care întrunește toate condițiile unei clădiri moderne. Read more »

Primarul Feieș a fost ales în Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Aradului

primar FeiesPrimarul nostru a fost ales în această înaltă funcție bisericească pentru a-i reprezenta pe credincioșii ortodocși de pe Valea Superioară a Crișului Alb, respectiv din Protopopiatul Sebișului. Adunarea Eparhială din care acum primarul Feieș face parte este cel mai înalt for de conducere a Arhiepiscopiei Aradului, iar membrii acestuia sunt aleși pentru un mandat de patru ani. Din aceasta onorantă și înaltă structură de conducere a bisericii ortodoxe au fost parte de-a lungul vremii personalități de bază care și-au pus amprenta asupra destinelor românilor. Read more »

Prunișor – file de istorie – Spicuiri din monografia satului Prunișor, scrisă de prof. Vasile Brăiloiu

Numărul locuitorilor
În anul 1746, erau în Chertiș 15 familii de iobagi, înscrise în registrele de impozitare (Gh. Ciuhandu – Românii din Câmpia Aradului de acum două veacuri, pag. 176). Dacă considerăm că fiecare familie se compunea, în medie, din cinci membri, rezultă un număr de 75 persoane. Read more »

Național Sebiș II promovează în Liga IV!

DSCN5308 [800x600]Ne luăm rămas bun de la fotbal pentru o scurtă perioadă de timp – pauza competițională – cu gândul promovării într-o ligă superioară a echipei Național Sebiș II. Parcursul echipei în acest campionat a fost unul fără greșeală, având la activ victorii după victorii, nici un adversar reușind să-i facă față.
Ca atare, Național Sebiș II se plasează în fruntea clasamentului, fiind lider incontestabil al seriei, cu o zestre de puncte și goluri înscrise remarcabile. Read more »

Ultima oră de dirigenție! Rămas bun viață de liceu!

DSCN5684 [800x600]Pentru absolevnții claselor a XII-a a liceului a avut loc ultima oră de dirigenție. Acest frumos moment, de neuitat pentru foștii liceeni s-a desfășurat în sălile de clasă, unde diriginții au strigat pentru ultima oară catalogul. Au fost momente pline de emoție, tristețea despărțirii de profesori și colegi văzându-se în ochii tuturor. Liceul din Sebiș a reprezentat pentru foștii elevi, locul în care au fost împreună mulți ani, anii frumoși ai vieții de liceean. Cu siguranță că se vor reîntoarce din nou, după zece ani, cu bucurie și emoție în suflet, când va avea prima reuniune a fiecărei clase, și când se va striga din nou catalogul. Până atunci noi le dorim tututor absolvenților mult succes în viață, și să nu uite niciodată anii de liceu petrecuți în Sebiș. Read more »

Ziua Eroilor la Sebiș!

DSCN5557 [800x600]Ziua Eroilor, sărbătorită în 29 mai, a fost o zi solemnă, marcată ca în fiecare an așa cum se cuvine la noi în Sebiș. În această zi de mare însemnătate istorică s-au depus coroane de flori la monumentul eroilor, unde a avut loc și un Te Deum, slujbă de pomenire a tuturor celor căzuți în războaie, pentru ca astăzi să putem vorbi de o Românie liberă.-Depunerea de coroane, precum și slujba religioasă de la monument, s-au desfășurat imediat după liturghie, când enoriașii alături de peroți și oficialități s-au deplasat la monument în alai de procesiune. Momentul a fost unul plin de însemnătate, această zi de sărbătoare a Înălțării Domnului fiind și ziua în care eroii neamului sunt cinstiți pentru sacrificiul suprem, pe care l-au făcut. Read more »