ANUNȚ – Primăria orașului Sebiș, organizează concurs

Primăria orașului Sebiș, organizează concurs în data de 20 aprilie 2015, ora 10.00 (proba scrisă) și în data de 24 aprilie 2015, ora 14.00 (interviul), pentru ocuparea unei funcții publice de execuție vacante de inspector, grad profesional principal în cadrul compartimenului Protecție Civilă. Read more »

Mare atenție!

Recomandăm cetățenilor să-și plătească taxele și impozitele locale până în data de 31 martie. Dacă vor face aceste plăți până la data menționată mai sus vor beneficia de o reducere cu până la 10% a valorilor impozitelor pe clădiri și terenuri  a aferente anului 2015.

În atenția cetățenilor!

Dorim să mulțumim tuturor cetățenilor care au înțeles că plata taxelor și impozitelor locale reprezintă o obligativitate stabilită prin legislație națională. Știm că este dificil pentru multă lume să reușească a-și plăti la zi obligațiile fiscale locale, dar dacă nu fac acest lucru, asupra sumelor datorate se cumulează dobânzi și penalități de întârziere, toate acestea nefiind stabilite de noi, ci prin cadrul legislativ național. Noi doar suntem obligați să punem în practică prevederile legislative naționale.
Primăria Sebiș

ÎN ATENȚIA CONTRIBUABILILOR RESTANȚIERI LA PLATA TAXELOR ȘI IMPOZITELOR LOCALE!

În cazul în care aveți restanțe la plata taxelor și impozitelor locale, vă rugăm să vă prezentați de urgența la Biroul Financiar – Contabil, Impozite și Taxe din cadrul primăriei Sebiș în vederea achitării lor, deoarece, în caz contrar vor fi aplicate penalități și majorări la sumele pe care le aveți deja de plătit și vor fi demarate procedurile de executare silită,fiind obligați să punem în practică aceste proceduri conform cerințelor legislației existente la nivel național.
Vă mulțumim!
Primăria Orașului Sebiș

În atenția fermierilor

ACTE NECESARE IN VEDEREA OBŢINERII SCHEMELOR DE PLĂŢI CARE SE APLICĂ ÎN AGRICULTURĂ ÎN CAMPANIA 2015
- original şi copie de pe cartea de identitate/buletinul de identitate/paşaport/certificatul de înregistrare la oficiul registrului comerţului/certificatului de înregistrare fiscală, după caz, precum şi copie de pe datele de identificare ale reprezentantului, respectiv carte de identitate/buletin de identitate/paşaport; Read more »

Sebiș – file de istorie

poza1Spicuiri din monografia satului Prunișor scrisă de prof. Vasile Brăiloiu

Acest coş se numea „băbură”. Se construia asemenea mai ales la casele acoperite cu paie.
Mâncarea se pregătea pe cămiţă, în oale de pământ, iar prăjala se făcea tigaie de fonta cu coadă.
În camera de locuit (sobă) era construit un cuptor rotund din cărămizi ori văiuguri. Avea diametrul de cca un metru şi înălţimea de 80-120 cm. Cuptorul se construise pe o vatră înaltă de 30-40 cm, ce depăşea marginea cuptorului cu 25-30 cm. Aceasta se numea vătruţă. Pe ea şedeau copiii, sau gospodina când torcea, în zilele de iarnă. Gura cuptorului era în perete către tindă. Pe acolo se făcea focul si se introducea mălaiul, pâinea ori plăcintele la copt. Read more »

Echipele de juniori, certitudinea continuării „sportului rege ” în Sebiș!

DSC_2795 [800x600]Juniori D (Grupa 2002-2003) – Antrenor: Merșca Cosmin

Lotul echipei: Toader Antonio, Igaș Sebastian, Moisi Mario, Oprea Fabian, Gavra Cristian, Gaber Robert, Verșigan Alexandru, Mateș Alexandru, Negru Răzvan, Aramă Alexandru, Hălmăgean Florin, Vați Samuel, Csoncsik Norbert, Tamaș Paul, Boca Florian, Budea Cătălin, Crișan Beniamin, Groza Marius. Antrenor: Merșca Cosmin.

 

Read more »

Echipele de juniori, certitudinea continuării „sportului rege ” în Sebiș!

DSC_2388 [800x600]” În primul rând doresc să felicit toți tinerii jucători care formează echipele de juniori ale clubului Național Sebiș! Îi felicit că au ales să practice acest sport atât de frumos, un sport de echipă,un sport care le dezvoltă o serie de aptitudini și care le și oferă oportunități de viitor. De asemenea, doresc să-i felicit pe părinți pentru că i-au încurajat pe acești juniori ai clubului orașului nostru să vină la echipe și să se îndrepte spre fobal. Read more »

Echipele de juniori, certitudinea continuării „sportului rege ” în Sebiș!

DSC_2808 [800x600]Sebișul reprezintă unul dintre reperele fotbalistice de bază atât la nivelul  județului Arad, cât și la nivel național, echipa Național Sebiș fiind astăzi un nume cunoscut în întreaga țară, un nume respectat și apreciat. Cu o istorie incontestabilă în spate, clubul orașului nostru este însă și o pepinieră de viitori jucători, acest lucru fiind posibil prin existența unui centru de copii și juniori de excepție, un centru care dispune de condiții  de pregătire de cel mai înalt nivel. Construirea bazei sportive moderne a orașului a reprezentat, fără doar și poate, punctul central de plecare și sprijin pentru crearea și dezvoltarea echipelor de juniori, echipe datorită cărora putem avea certitudinea că „ sportul rege” va avea viitor în Sebiș,iar echipa Național Sebiș va avea jucători care să poarte cu cinste culorile alb albastre. Read more »

Gânduri bune de Mărțișor!

20150226_092125 [800x600]Ca în fiecare an, venirea primăverii renaşte în sufletele noastre, stârnind bucuria pe care vrem şi trebuie să o împărtăşim şi celor din jurul nostru.
Astfel, noi,membrii Comitetului ECO-ŞCOALĂ (membru de onoare – prof.Lazăr Olivia, coordonatori prof. Oancea-Ferestean Monica, prof. Oarcea Viorica, dir. Costea Angela, dir. adj. Gudiu Geta, dir. adj. Mariş Ramona) ne-am gândit să marcăm „întâiul de martie” prin organizarea unei activităţi practice (confecţionarea de felicitări şi mărţişoare din materiale reciclabile) Read more »