În atenția cetățenilor

Întrucât primăvara se apropie cu paşi repezi, vegetaţia uscată rezultată din salubrizare şi alte activităţi gospodăreşti nu va întârzia să apară. Arderea acestor deşeuri vegetale constituie o activitate cu risc ridicat de producere a incendiilor. Pentru a preveni producerea unor evenimente ce pun în pericol viaţa, sănătatea şi bunurile persoanelor vă aducem la cunoştinţă următoarele măsuri care trebuie sa le aveţi în vedere la arderea vegetaţiei uscate: Read more »

Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Arad vă recomandă!

Recomandă lucrări mecanice de tăiere a cuiburilor de omizi şi îndepărtarea fructelor mumificate şi distrugerea lor prin ardere.  Se recomandă efectuarea tratamentului de iarnă, la toate speciile pomicole(seminţoase-sîmburoase), pentru combaterea complexului de dăunători  ce iernează pe pomi, larve hibernante ale păduchelui din San Jose, ouă de păianjen ,ouă de afide, care pot cauza pierderi importante la culturile de măr, cais, piersic, prun.  Pentru prevenire şi combatere se recomandă executarea tratamentului :
NUPRID OIL 004 CE 15,0 l/ha, în 1000 l apă
MOSPILAN 20 SG    0,450 kg/ha   +  0,5 % TOIL
Perioada optimă de tratament: sfîrşitul repaosului vegetativ -începutul dezmuguritului
Tratamentul se va efectua în zile fără precipitaţii şi vînt cînd temperatura este mai mare de 5-10 grade C

Mereu aproape de Biserică!

DSC05902 [800x600]Primarul Feieș, împreună cu familia, a fost mereu aproape de biserică, fiind un om cu respect față de cele sfinte, un om cu frică de Dumnezeu, care a încercat an de an să ajute lăcașurile de cult din Sebiș și nu numai.
Acum, inaintea sărbătorii de Paști, primarul nostru a mai făcut un gest în ajutarea bisericilor, ca un bun creștin ce este oferind schitului din Moneasa veșminte de cult, o donație bine venită, pentru care călugărul Serafim, a dorit să-i primarului Feieș vmulțumească în mod deosebit.

„ Floriile ” și Învierea la Biserica Catolică din Sebiș!

DSCN0091 [800x600]După cum știți, anul acesta sărbătoarea Paștilor a avut loc la Biserica Catolică mai devreme, fiind decalată cu o săptămână față de sărbătoarea pascală a Bisericii Ortodoxe, decalaj rezultat ca urmare a interpretărilor calendaristice religioase proprii fiecărui cult religios.
Așadar, putem să punem în paginile publicației locale a orașului imagini de la sărbătoarea Floriilor și de la cea de Paști de la Biserica Catolică din Sebiș, o biserică care se identifică mereu cu tradițiile comunității catolice sebișene,o tradiție care dă o notă distinctă sărbătorilor religioase creștine .
Astfel, de Florii, după obiceiul de ani și ani, toată comunitatea catolică a ieșit în procesiune pe centrul Sebișului,o procesiune care are loc în fiecare an de Florii. Read more »

Sebiș – file de istorie

Spicuiri din monografia satului Prunișor
scrisă de prof. Vasile Brăiloiu

SITUAŢIA ECONOMICĂ A LOCUITORILOR ÎNTRE ANII 1920-1940
În primii ani după unirea cu patria mamă, greutăţile suportate de populaţie erau o continuare a celor anterioare. Distrugerile săvârşite în timpul războiului erau mari şi multe nu se mai puteau recupera. Din Prunişor au căzut pe câmpul de luptă 26 dfe bărbaţi susţinători de familii. Aproape la a doua sau la a treia casă războiul adusese jale si suferinţă. Read more »

Elevi Merituoși din Sebiș

DSCN0241 [800x600]Numeroși elevi din Sebiș au făcut cinste și anul acesta orașului obținând rezultate bune la diferite concursuri și olimpiade școlare la care au participat. Rodul muncii de peste an, atât al lor cât și al profesorilor, s-a văzut în notele obținute la aceste competiții. Sperăm ca, de la an la an, rezultatele lor să fie tot mai bune și bineînțeles să existe cât mai mulți participanți la olimpiade sau la alte concursuri interșcolare. În cele ce urmează vă prezentăm elevii care au participat la olimpiadele și concursurile școlare. Read more »

La Biserica Baptistă Sfânta Treime din Sebiș

PICT0577 [800x600]INTEGRITATEA
AER PROASPĂT DE PRIMAVARĂ
Ferice de cei flamânzi și însetați după neprihanire… Mat.5:6
Introducere: Oamenii sunt flamânzi după: putere, bani și pofte…(1Ioan 2:16 – căci tot ce este în lume: pofta firii pământești, pofta ochilor și lăudăroșenia vieții, nu este de la Tatăl ci din lume.)
Neprihănire = dreptate = Integritatea. Integritatea este însușirea de a fi complet, întreg
Ex: Pe un formular de concurs pentru obținerea unui post, una din întrebări era: ”Ați suferit vre-o condamnare?”. Candidatul a scris:”NU” în această rubrică. Următoarea întrebare –”De ce?” – era legată de prima. Read more »

Mândria păstrării portului popular!

PICT0534 [800x600]Este frumos când vezi că încă mai avem printre noi păstrători ai portului popular autentic românesc, păstrători care cu mândrie îmbracă costumul popular. Niciodată nu trebuie să ne uităm obârșia, niciodată nu trebuie să uităm și să renegăm ce am fost sau ce suntem. A fi mândrii de zestrea culturală lăsată moștenire de înaintași este un lucru demn, de toată lauda, căci avem tradiții și obiceiuri unice în lume.
Să nu uităm niciodată cine au fost ai noștrii, pentru a ști cu adevărat cine suntem noi!

ÎN ATENȚIA CONTRIBUABILILOR RESTANȚIERI LA PLATA TAXELOR ȘI IMPOZITELOR LOCALE!

În cazul în care aveți restanțe la plata taxelor și impozitelor locale, vă rugăm să vă prezentați de urgența la Biroul Financiar – Contabil, Impozite și Taxe din cadrul primăriei Sebiș în vederea achitării lor, deoarece, în caz contrar vor fi aplicate penalități și majorări la sumele pe care le aveți deja de plătit și vor fi demarate procedurile de executare silită,fiind obligați să punem în practică aceste proceduri conform cerințelor legislației existente la nivel național.
Vă mulțumim!
Primăria Orașului Sebiș

Curățenia de primăvară, o preocupare necesară pentru toată lumea

Așa cum, în fiecare primăvară, orice gospodar îşi face ordine în propria gospodărie, aşa şi noi, administraţia publică locală Sebiș încercăm să gospodărim cât mai bine perimetrul orașului. Astfel, deja s-au luat măsuri pentru curăţenia centrului orașului, a zonelor limitrofe drumurilor județene, a spațiilor verzi ce aparțin domeniului public, etc. Dar oricâte eforturi am depune, fără aportul cetățenilor nu putem să ne asigurăm că vom avea un oraș frumos, curat şi bine gospodărit. Read more »