„Sebiș Enduro Challenge”!

PICT0152 [800x600]Deja consacratul concurs de eduro „ Sebiș Enduro Challenge” a ajuns în luna aprilie la o nouă ediție plină de adrenalină, ediție care a adus din nou în oraș zgomotul motoarelor turate la maxim, arătând sebișenilor ce înseamnă acest frumos, dar și periculos sport. Organizat ca de fiecare dată de către Cătălin Mocuța, cu susținerea primarului Feieș și a Consiliului Local Sebiș, concursul a adunat la start peste 100 de concurenți atât din țară cât și din străinătate, etapa de la Sebiș fiind înscrisă în programul fedrației de specialitate. Read more »

Proiect educativ – umanitar ,,DARUIND VEI DOBANDI,,

1422399_811021032307322_483308956063836896_nSi in acest an in apropierea marelui praznic al Invierii Domnului copiii de la Liceul Teoretic Sebis( Gradinita PP si Clasa a II-a B)  in parteneriat cu Parohia Ortodoxa Sebis I au derulat o impresionanta actiune umanitara pentru ajutorarea celor nevoiasi.
Astfel, dupa incheierea Sfintei Liturghii,copiii au prezentat o expozitie de obiecte decorative cu tematica pascala confectionate chiar de ei. In schimbul unei mici donatii fiecare participant  a primit in dar de la copii cate un mic obiect din expozitie.

Read more »

Fotbal și tradiție la Prăjești!

IMG_12042015_191519 [800x600]Una dintre frumoasele tradiții păstrate încă vii în orașul nostru este cea de la Prăjești, tradiție prin care de Paști, an de an se organizează un meci de fotbal între tinerii și vârstnicii din Prăjești.
Este o tradiție frumoasă, care ne arată cât de unită este comunitatea din Prăjești,o comunitate care știe să se bucure de fiecare evniment frumos, care știe să-și păstreze obiceiurile încetățenite de generații.
Meciul a fost unul foarte disputat la fel ca în fiecare an, cu orgolii foarte mari de ambele părți,  iar după terminarea timpului regulamentar de joc și al prelungirilor scorul a fost egal 3-3 . Read more »

Programul „Școala Altfel” la Sebiș

Participare la Ziua Portilor Deschise [800x600]În săptămâna 6-10 aprilie, la instituțiile școlare din Sebiș, la fel ca la toate instituțiile școlare din țară, s-a desfășurat programul „Școala Altfel”. Practic, această săptămână a fost dedicată organizării unei multitudini de activități specifice, menite a întări colaborarea între elevi, în a-i implica pe aceștia într-o serie de activități recreative și în același timp utile.
Cele mai multe dintre acestea s-au desfășurat în afara sălii de curs, organizându-se mici excursii în zonă precum și vizite la diferite instituții din oraș și nu numai. S-au organizat competiții sportive, acțiuni de ecologizare, jocuri de autocunoaștere, activități gastronomice,etc. Read more »

Restaurat Milenium Arad angajează

Restaurat Milenium Arad angajeaza: Bucătar, ajutor bucătar, femeie la vase, ospătărițe pentru piscină.
Oferim salar motivant, bonusuri substanțiale în funcție de eficiență și ore suplimentare la evenimente.
Contact:0751019770

În atenția fermierilor!

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că a început Campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2015.
Beneficiarii plăţilor sunt fermierii activi persoane fizice şi/sau persoane juridice care desfășoară o activitate agricolă în calitate de utilizatori legali ai suprafețelor de teren agricol și/sau deținători legali de animale, potrivit legislației în vigoare Read more »

Primarul Feieș, distins cu premiul de cel mai activ primar din România!

20150425_133222 [800x600]În luna aprilie a avut loc la București o întâlnire a primarilor de orașe din România, unde primarul Feieș a reprezentat Aradul, primarul notru fiind ales de toți primarii orașelor din județul Arad să reprezinte județul Arad la întrunirile și dezbaterile economico-sociale și administrative în cadrul Federației Orașelor din România.
La sesiunile acestui organism administrativ național, care au avut loc în luna aprilie la București, primarului Feieș i s-a înmânat distincția de „Cel mai activ primar din România”, ca o recunoaștere a meritelor sale în activitatea administrativă de dezvoltare și modernizare a Sebișului, dar și de implicare permanentă în susținerea reformării mereu a actului administrativ național, în raport cu normele europene și realitatea social -economică a țării.

Centrul civic din Sebiș, un exemplu pentru toate orașele!

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERASuntem convinși că toți sunteți de acord, că Sebișul are un centru civic exemplar, îngrijit și amenjat corespunzător. O adevărată carte de vizită a orașului, amenajarea centrului fiind gândită de primarul Feieș în ansamblu, încă din primul său mandat de primar.

Rezultatele acestei strategii vizionare se văd cu ochiul liber astăzi, când după ani de eforturi, Sebișul are conturată o zonă centrală, cum doar în puține orașe mai vezi.

31 mai – sărbătorim Rusaliile!

Duminica Cincizecimii sau a Pogorârii Sfântului Duh, numită în popor şi Duminica Mare, este sărbătoarea anuală a pogorârii Sfântului Duh peste Sfinţii Apostoli, eveniment pe care ni-l istorisesc (II, 1-4) şi cu care se încheie descoperirea faţă de lume şi de creaţie a lui Dumnezeu, Cel în treime. Ea cade totdeauna la 10 zile după Înălţare sau la 50 de zile după Paşti, când a avut loc evenimentul sărbătorit şi când evreii îşi serbau şi ei praznicul . E totodată sărbătoarea întemeierii Bisericii creştine, căci în aceeaşi zi, în urma cuvântării însufleţite  aSfantului Apostol Petru, s-au convertit la creştinism circa 3.000 de suflete, care au alcătuit cea dintâi comunitate creştină din Ierusalim (Fapte II, 41) Read more »

Analize medicale gratuite pentru sebișeni!

IMG_1187 [800x600]Una dintre cele mai importante acțiuni pe linie medicală care s-au derulat recent la Sebiș a fost reprezentată de organizarea în luna aprilie a unei activități prin care cetățenii orașului au beneficiat de analize medicale gratuite! A fost o acțiune de amploare care a implicat participarea unor medici veniți special de la Arad, care împreună cu cadre medicale din Sebiș au oferit cetățenilor orașului posibilitatea de a-și face analize medicale complete în mod gratuit. Această acțiune s-a întins pe parcursul a două săptămâni, locația fiind la spitalul orășenesc din Sebiș, unde cei care au dorit au putut astfel să-și facă anaizele medicale gratuit, primarul Feieș susținând această inițiativă împreună cu Consiliul Județean Arad. Read more »